.
.

Erősödő ciripelésre ébredt az öreg kobold, megdörzsölte álmos szemeit, órájára nézett és mindjárt tudta, hogy az ébresztő neki szólt. Már jó előre készült erre az útra, tarsolyába elpakolta már előző nap a legfontosabbakat, a távcsövét, az iránytűjét és szélmérőjét, meg az elsősegélydobozát. Tett el magának a táskájába hamuban sült pogácsát, fügét, gránátalma ecetet, szuperborskoktélt, és a nélkülözhetetlen pipadohányt, meg a bugylibicskáját. A hajó félórán belül indul a kikötőből, ezt már tudta az újságból, hozta a hírt már napokkal ezelőtt a Déli Harangszó. Egy távoli szigeten kell találkozniuk egy tündérrel aki minden kérdésükre választ tud adni, hogy megtalálják eltűnt társukat. Neki a kikötőbe eljutni 10 perc elég, kapkodnia nem kell. Bement a fészerbe, kitolta meserobogóját, mely a napnál is fényesebben ragyogott, felcsatolta sisakját és egy erőteljes rúgással beprüttyentette a járgányt. Megcirógatta a gázbovdent, majd ráfordult a kerti kapura és a patakpartján ereszkedett lefelé a kitaposott ösvényen. A hegyes-dombos részen túlhaladva rálátása nyílt a torkolatra, amint a gyors folyású patak próbálta bekebelezni a tengert. Még közelebb érve már látta a nagy hajót, melyen biztos találkozni fog tündértársakkal, mert úgy hallotta, mindenki útra kész, aki számít, ki így indul a hajóhoz, ki úgy.
Már majdnem leért a kikötői széles postaútra, mikor pisszenésre lett figyelmes. Hűha, mi a manó, pszt. Egyre erőteljesebben lehetett hallani hátulról a furcsa neszt, mikor a robogó fara nagy durranással, nyekkenés kíséretében kisodródott oldalra. Ez bizony nem jó jel, durrdefektet kapott a hátsókerék. Erre nem számított a vén motoros, de sebaj, még pár méter és oda ér a kikötői gumijavítóhoz.
- Egy belsőgumi ragasztásom lenne, szólt a mesterhez, mert fertályóra múlva indul a hajóm.
- Azt a hajót már lekésted Joekobold, mert a javítás legalább húsz perc.
- Na csak próbálkozz, hátha mégis.
A motoros elővette pipáját, kiállott a meredek sziklafal szélére és megtömte dohánnyal, majd füstkarikákat eregetett, hátha észreveszik a jeleket a hajón és még várnak rá pár percet. Integetett is közben, de a nagy igyekezetben egy kavicson megcsúszott és kiesett a pipa a kezéből, sziporkázva a mélybe esett. A vén kobold is majdnem utána zuhant, de védőangyala a hóna alá nyúlt és vissza teremtette stabil egyensúlyi helyzetébe. A hajó nem várt, hatalmas füstgomolyagot engedve a kéményéből elindult a hosszú tengeri útra. Az öregnek a szíve majdnem megszakadt mindezek láttán. Érezte, ha most nem fog történni vele valami megfoghatatlan dolog, akkor könnycsepp környékezi meg szemeit. Már alig látott pár méterre, a mélyből sűrű pipafüst illatú köd ereszkedett felfelé, ami képet bontott szemmagasságban. Ilyet csodát még nem tapasztalt, a ködből egy gyönyörű szép tündér lány libbent elő, talán Tündérország királynője lehetett és csilingelő hangján így szólt hozzá:
- Sose búsulj Joekobold a pipád miatt, mert ahova készülsz, a messzi szigetre, időnap előtt oda fogsz érni és ott jutalomképen töménytelen pipa közt válogathatsz. Ennek a feltétele, hogy most vissza mész a robogóddal a Mesepatakhoz, szusszannod kell mindaddig amíg meg nem fordítom a szelet. Álmodban fogsz megvilágosodni miként fogod utolérni a hajót és csatlakozni a tündérmentő társasághoz.
Ehhez tartotta magát, felpattant robogójára és mesés tanyájára érkezve a két szilfa közti függőágyában kényelembe helyezkedve várta a déli szellőt, mely meghatározó lesz célja elérésére.
...

Szerző: mesepatak  2011.10.28. 14:53 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesepatakocskatortous.blog.hu/api/trackback/id/tr646026622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.10.28. 18:21:46

Vegyük csak sorjába: van egy tündérünk aki éppen döntésképtelen, aztán van egy koboldunk aki a megvilágosodásra vár, és van egy tündérünk aki útnak indult. Na azt hiszem lemegyek egy kicsit alfába és ültetek pár dohánynövényt mire ide érnek...szerintem meg is érik, sőt le is szüretelem sőt dohányt is gyártok belőle addigra:) Spring

skyppy 2011.10.28. 19:54:40

:-)))én meg örülök, hogy nem lett semmi baj....a hajónál találkozunk....:-)))....amúgy megsúgom, csak a rendetlen hajós inas volt a hibás, nem jól vetette ki a horgonyt, és az apály elvitte a hajót....de már dolgoznak az ügyön:-))))

joe bácsi 2011.10.29. 08:04:12

A dohány a mindenem :-) a világ végére elhajóznék érte :-) a jó dohányért :-) már megrázta a szakállamat a perzselő déli szél ... repülhetnékem támadt :-)

skyppy 2011.10.29. 11:59:48

joe bácsi:-))))
süti beállítások módosítása