Magasba emelkedtek a légi vitéz mesekopterével a zátonyra futott csónak utasai, valamint kis játékmacijával a bevárt tündérke. Egy tiszteletkör megtételével búcsúztak el meghitt otthonuktól. Selyemkendő lobogtatással, páratlan füstcsík kibocsátással húztak el Mesepatak fölött, majd ráálltak a program szerinti légi folyosóra. Céljuk az volt, hogy a Vadruca korridort követve utolérjék azt az óceánjáró hajót, melyet Tavasztündér felkutatására indítottak tengeri útjára. Emelkedésük során madárrajok üdvözölték őket. Voltak köztük szajkók, daruk és gémek, ki tudja mi nevű cifra tollú repülő lények, míg el nem érték az utazási magasságot. Ebben a tartományban fordított vé alakban vadlúd csapatok szálltak. Örömmel vették, gágogással jelezték, hogy nem zárkóznak el az együtt utazás közös élményétől. Joe kobold belavírozott a rucák által bezárt vákuumos térbe, majd átkapcsolta a mesekoptert lopakodó üzemmódba. Megváltás volt számukra a motorzaj megszűnése, újra hallhatták egymás hangját, tudtak egymással kommunikálni, szálltak a széllel, beszélgettek egymással és a gágogó madarakkal. A legnagyobb megváltás mégis az volt, mikor megpillantották a végtelen tengeren a hajót, melyhez minden pillanat közelebb vitte őket.
- Hollári hohó! Jé ott egy hajó! - Kurjantott a póni, patkós lábával a győzelem jelét próbálta karcolni.
- Ó Te mesebeli ló, én azt is látom, hogy ez csodahajó! - Imígy szólt a mackó. - Szálljunk le, matróz akarok lenni mint Foxi Maxi!
- Csitt, majd sikeres landolás után ünnepeljünk! - Intett csendre a póni gazdája Skyppy tündér. Tündértársa pedig Teddykét regulázta.
- Majd akkor lehetsz Foxi Maxi, ha én Teréz anya leszek.
- Csigavér! Most jött el az én időm! - Szólt Joe kobold és lekattogtatta a leszálláshoz szükséges morzejeleket, fogta a hajóról visszatérőket, majd leszálló pozitúrába helyezte a robotpilótát. Rögtönzött tűzijátékkal köszönt el a jóságos vadlúd alakulattól, miközben a mesekopter becserkészte a hajón kialakított leszállópályát, halk nesszel, alig hallható döccenéssel szálltak le a taton. A sikeres leszállást követően ünnepélyes fogadtatás vette kezdetét, erre már előre készültek a hajón a fedélzetmester közreműködésével. Elsőként tündérzenekar játszotta el Tündérország himnuszát, majd mazsorettek következtek, a sort úttörőtündérek dalárdája zárta. Éneküket átvette a hajó személyzete és legénysége, az utasok többsége is rátalált a dallamra, nótájukat a közeli szigetvilágban is hallották:
.
Óceán közepe náddal van kerítve,
Óceán közepén száz rózsa ültetve.
Száz rózsa levele ősszel mind lehull a vízre,
Elveszett tündérünk most jutott eszünkbe.
.

Előkerült a kapitány, aki szívből köszöntötte a jövevényeket. A nagy örömre való tekintettel minden személy részére kiosztatott egy ezüst gyűszűt. Minden tündér és utas kísérő gyűszűjébe a személyzet egy mütty rumot öntött és ezzel koccintottak a találkozásra és a további út sikereire. E hangyányi italocska egyben a tengeri betegség elleni védőszérum szerepét is betöltötte. A kapitány tündérmentő érdemérmet osztott ki az újonnan érkezőknek. Joe kobolddal még egy gyűszűnyi müttyel koccintottak, mellyel egyúttal egy rögtönzött bál is kezdetét vette. Ezen találkozhattak egymással rég nem látott tündértársak, ehettek-ihattak kedvükre, új ismeretségek is szövődhettek és akiknek mulatni, táncolni szottyant kedvük, azok rophatták a táncot kivilágos virradatig.

Koboldunk is feldobódott hangulatba került, pláne akkor, mikor egy szép sudár tündér lány melléje lépett és megríkatta a hegedűjét. Eszébe juttatta fiatalságát a muzsikaszó, mulatós kedvét nem rejtette véka alá, nem tagadta meg vidéki vagány csávó mivoltját. Magasba emelt kupicával, rá is zendített legkedvesebb nótájára:
Én vagyok a falu rossza egyedül, csak nékem hegedül, e tündérprímás ...

Szerző: mesepatak  2011.11.17. 19:24 12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesepatakocskatortous.blog.hu/api/trackback/id/tr466026614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

skyppy 2011.11.17. 19:38:20

:-)) engem érdekelne ez a mütty mibenléte...ha gyűszűnyi akkor olyan pálinkaféle lehet:-))

darumadar 2011.11.17. 19:54:51

Ki adagban gyógyszer. :-) A rumostea is nagyon finom védőital. :-) Van egy régi dal a Metro együttestől, ami óva int a túlzott fogyasztástól: http://www.youtube.com/watch?v=W6RsMCnSxZA :-)

Spring 2011.11.17. 20:05:04

Basszus megint pórul jártam:( Én itt várok ők meg müttyöznek, meg táncikálnak,meg miegymásoznak. Fénysebességre kapcsolhatnátok igazán. Ja és Joe egy kupica müttyöt ments meg!:) Kettőt! Mégsem, hármat:) Spring

skyppy 2011.11.17. 20:08:29

joe bácsi, micsoda régi módi zenéid vannak, miközben modern kütyükkel repülsz:-))))

amerika24 2011.11.17. 20:15:54

...és ezalatt a mi kis árva tündérünk szive nagyott dobbant...érezte, hogy nem kell már sokáig várnia...

darumadar 2011.11.17. 20:29:34

Spring, egy teljes kis hordócskát meg fogok menteni e nemes nedűből, mellyel persze csínján kell bánni ... most már nyugodtan a kapitányra bízhatjuk magunkat és ha túljutunk a Jóreménység fokán, akkor nyerőhelyzetben leszünk :-)... nyugodtan legyél Tavasztündér, megyünk érted bízzál, tudod van egy mondás, miszerint mindig a remény hal meg utoljára. A négy évszak egyikén ott leszünk ...:-)

darumadar 2011.11.17. 20:33:18

Skyppy, ez az állati Belles dal, csak egy mellék zönge :-) igazándiból rockos beállítottságú vagyok + dzsesszes :-)

darumadar 2011.11.17. 20:35:55

Kedves Amerika tündér, ugye Te is fenn vagy a hajón? :-) Veled még nem is táncikáltam :-)

Mesepatak 2011.11.17. 20:37:09

Darumadar ...most ébredtem fel az egyik kabinban...de már nem alszom vissza,közeleg a partraszállás...

darumadar 2011.11.17. 20:38:41

Úgy legyen! :-)

szederke 2011.11.21. 10:56:40

joekobold,a mackóm tengerész lesz,mert teréz anya vagyok;)csak erről az oldalamról nem ismertek.ez olyasmi amit nem reklámozok:)

joe bácsi 2011.11.22. 21:57:49

A hős tengerészek nagyon merészek, akkor hát legyen az a mackód :-) tudom, hogy bő adakozó vagy mint Teréz anya :-) az Isten áldjon meg már legalább annyi esztendővel, mint Öt. :-)
süti beállítások módosítása